Giotto Cultuurprojecten creëert betekenisvolle ontmoetingen

Begeleiders

Giotto Cultuurprojecten werkt met een zorgvuldig en met plezier opgebouwd netwerk van professionals die aansluiten bij ons vakmanschap. Waar betekenisvol zet Giotto Cultuurprojecten meerdere ontwikkelaars en begeleiders in die optimaal passen bij het specifieke programma en de deelnemers. Daarbij benutten we de talenten en het vakmanschap van mensen uit verschillende disciplines. Zo werk(t)en wij met filosofen, mindfulnesstrainers, monniken, begeleiders van artsen, heremieten, theologen, trainers, coaches, antropologen, biologen, (beeldend) kunstenaars, vormgevers, zangers, herders, koks en vinologen.

Onze begeleiders creëren een veilige bedding om mensen te ondersteunen bewust(er) te worden van wat ze ervaren en willen en daar meer naar te leven en werken.

Yvonne Nieuwenhuijs

Yvonne is oprichter van Giotto Cultuurprojecten. Zij is historicus, praktisch filosoof, leiderschapstrainer en auteur van het boek Benedictijns leiderschap. Zij is breed didactisch onderlegd en eveneens opgeleid als trainer in de evidence based mindfulnessmethoden MBSR en MBCT. Sinds 20 jaar ontwikkelt en begeleidt zij trainingen persoonlijke ontwikkeling en leiderschap in Nederland en Umbrië waaronder voor het Radboudumc. Daarbij combineert ze graag wijsheid en wetenschap. Zij is thuis in de stilte, op de wandelpaden en in de levenskunst en gastronomie van Umbrië en deelt er met diepgang en lichtheid wat ze leeft en wat haar lief is.

Jeannette Hop

Jeannette combineert haar werk als kinder- en jeugdpsychiater met het coachen en begeleiden van artsen in alle fasen van hun loopbaan, zowel individueel als in groepsverband. Ze is lid van Coaches voor medici, en mede-oprichter van Specialisten in Coaching. Ze ziet dat regelmatige bezinning en reflectie op het vak leidt tot dokters die bewuste keuzes maken, bevlogen blijven, kwetsbaar durven zijn, en zich voortdurend ontwikkelen in de beroepsrol die het beste past bij de fase in hun persoonlijk leven.

Jacqueline Tonnaer

Jacqueline is coach/supervisor, voormalig praktijkhoudend huisarts en lid van Coaches voor Medici. Sinds meer dan 10 jaar begeleidt zij artsen bij het vinden van hun weg in het vak. Open, warm en authentiek; altijd vanuit een diep respect voor ieders unieke eigenheid en kracht. Zij weet uit eigen ervaring dat de nascholing Op koers voor artsen een krachtig hulpmiddel daarbij is. In haar eigen zoektocht naar wijsheid en vervulling heeft zij ervaren dat losser komen van gedachten en ruimte maken voor emoties en lichamelijke sensaties helpen om ‘tot jezelf’ en wezenlijke verandering te komen. Minder denken, meer ‘zijn’, meer veerkracht, meer vreugde. Jacqueline werkt behalve als begeleider van Op koers voor artsen voor individuele artsen, artsengroepen en voor diverse huisartsopleidingen, huisartsorganisaties en ziekenhuizen.

Coja Jansen

Coja begeleidt bij sommige artsenprogamma’s de reisonderdelen waarin het reflectieprogramma is ingebed, zoals de wandelingen, de maaltijden, de rondleidingen en het contact met onze Umbrische partners. Zij is interim manager – voornamelijk in de zorg –  en gaat dit jaar met pensioen. Al tien jaar reist ze mee met Giotto Cultuurprojecten in Umbrië en verzorgt als medebegeleider ook eigen programmaonderdelen. Zij voelt zich thuis in Umbrië. De reizen hebben veel betekend voor haar persoonlijke ontwikkeling en leiderschap en ze gunt anderen, ieder op zijn of haar eigen manier, ook zo’n ervaring. Dat maakt dat ze nu met veel plezier een ondersteunende en begeleidende rol vervult. Invoelend en meevoelend, een beeldend verteller die maakt dat je je zelf ook gauw thuis voelt in de Valnerina.

Iris Berghuis

Iris is huisarts, docent aan de huisartsopleiding van het Radboudumc en kaderhuisarts supervisie & coaching. Daarnaast begeleidt ze zowel individuele artsen als intervisiegroepen en geeft opleidingssupervisie aan aios. Zij is lid van Coaches voor Medici. Enthousiast, betrokken en aandachtig. Zij ervaart dat wandelen rust en ruimte geeft om stil te staan bij wat waardevol en zinvol is en ziet individuele reflectie in combinatie met onderlinge uitwisseling als een mooie manier om je persoonlijk te ontwikkelen en samen wijzer te worden. Die elementen komen mooi samen in de Cammino voor artsen, waar zij coach uit het vak is.

Hero Prins

Hero is gastbegeleider van Oogstfeest! in april 2024. Hij is bioloog en leiderschapstrainer voor overheidsorganisaties. Jarenlang was hij nationaal en internationaal actief rondom grote thema’s als biodiversiteit en klimaatverandering. Nu is hij vooral nieuwsgierig naar de innerlijke reis en levensvragen van mensen in de context van hun sociale omgeving en de samenleving. Ook daarbij zijn de grote thema’s rondom leefbaarheid en duurzaamheid steeds meer een uitdaging. Hero is een meester in hoop en moed en vindt altijd weer een positieve benadering en een werkend perspectief. Inspiratie daarvoor vindt hij in de natuur, bij wetenschappers en schrijvers zoals Hartmut Rosa en Herman Hesse en in dialoog met elkaar. 

Padre Cassiano

Padre Cassiano
Padre Cassiano

Padre Cassiano is stichter en voormalig prior van de benedictijner abdij in Norcia, docent aan de universiteit van Sant’Anselmo in Rome. Hij is gastdocent bij de bezinningsweken in Umbrië met Benedictus als inspiratiebron.

Hij vertelt met wijsheid, rust, humor en relativeringsvermogen over de praktijk van het leven naar de Regel van Benedictus en reflecteert vanuit zijn eigen ervaring en kennis op de vragen die er leven en in het bijzonder op leiderschapsvraagstukken.

Zie ook www.osbnorcia.org