Giotto Cultuurprojecten ontwikkelt en begeleidt bezinningsdagen, retraites en reizen

Benedictijns leiderschap

Benedictijns leiderschap neemt je mee naar Umbrië, naar de geboorteplaats van Benedictus van Nursia. Hij schreef rond 540 zijn Regel, een leidraad voor het kloosterleven. Met behulp van citaten en beschouwingen doorleef je de Regel en ontdek je wat die betekent voor leiderschap van werk en leven buiten de kloostermuren. Vragen en oefeningen leggen verbinding met je eigen situatie.

Benedictus was een authentiek leider met een groot inzicht in de menselijke aard. Nadat hij in de stilte zichzelf had leren kennen en zijn weg had gevonden, inspireerde hij anderen hún weg te gaan. Zo ontwikkelde hij het kloosterleven als een veilige school voor het leven. Zijn Regel is een oproep aandachtig te luisteren en gehoor te geven, iedere dag weer. Vijftien eeuwen later is deze gids nog altijd actueel.

Een boek voor iedereen die richting wil geven aan zijn eigen leven, zijn talent wil inzetten en anderen wil inspireren hetzelfde te doen. Met foto’s van Fabiàn Cevallos, fotograaf van vele regisseurs waaronder Federico Fellini.

Cultuurhistoricus en trainer Yvonne Nieuwenhuijs ontwikkelt bezinningsprogramma’s en geeft trainingen in leiderschap en heroriëntatie op werk en leven. Dat doet ze in Umbrië en Nederland. Zij is oprichter van Giotto Cultuurprojecten.

Bestel het boek Benedictijns leiderschap

Benedictijns leiderschap - Yvonne NieuwenhuijsJe kunt het boek bestellen door een e-mail te sturen naar info@giottocp.com met vermelding van naam en postadres.
Je ontvangt dan het boek en de factuur op het vermelde adres.

Benedictijns leiderschap
Yvonne Nieuwenhuijs
Paperback, 170 pagina’s
ISBN 978 90 259 0164 6
Prijs € 19,95, verzendkosten € 2,50.

Reizen

De Benedictustocht is een wandelreis in de voetsporen van Benedictus in Umbrië. De reis bestaat uit zeven dagen wandelen door de Umbrische vallei de Valnerina naar Norcia. We wandelen langs de rivier de Nera en op de flank van de heuvels via middeleeuwse dorpjes, langs heremietengrotten en benedictijnen abdijen naar de eeuwenoude voedselroute bij de vruchtbare hoogvlakte de Piano Grande. Op de laatste wandeldag bereiken we ons einddoel Norcia; de geboorteplaats van Benedictus en het spirituele hart van de vallei. Onderweg verdiepen we ons in het leven van Benedictus en in de Regel die hij aan het einde van zijn leven schreef…

Lees verder
U-turn in Umbrië – Een reis naar binnen en wakker terug

Deze achtdaagse reis biedt jou ruimte voor bezinning en reflectie op Zelf, Werk en Toekomst in de luwte van de bergen van Umbrië. Drie vragen staan centraal: Wat is jouw Zelf? Wat is jouw Werk? En, met welke toekomst wil jij je verbinden? We dagen je uit te luisteren met het oor van je hart.

Lees verder
Vacare – Op adem komen in Umbrië

Deze zomerse retraite Vacare is een geheel verzorgde week waarin lichaam en geest alle ruimte krijgen om te ontspannen en weer op te laden. Stap uit de dagelijkse beslommeringen en dompel je onder in rust, ruimte en inspiratie.

Lees verder
De Cammino – Op weg naar volledig leven

De Cammino is een meditatieve wandeltocht van zeven dagen in een ongerepte vallei de Valnerina in Umbrië. De reis is een metafoor voor jouw levensweg en nodigt uit om te ontdekken wat je beweegt en stil te staan bij hoe je dat in de toekomst vorm wilt en kunt geven.

Lees verder

Een reis als een oefening in levenskunst. Met oog voor het goede, mooie en ware in de oudheid en middeleeuwen. De Romeinen offerden om de toorn van de goden af te wenden en bezochten de filosoof voor gemoedsrust.

Lees verder