Giotto Cultuurprojecten creëert betekenisvolle ontmoetingen en ontmoetingsplaatsen

Mindfulness

Meditatie & dialoog

Deze vervolgcursus motiveert en stimuleert de continuïteit en doorontwikkeling van mindful leven en werken.

Lees verder
Rust in je hoofd en in je leven? – Inspiratiedag

Mindfulness: een training in innerlijke rust Hoe rust te vinden in de drukte van alledag? Wat is innerlijke rust en  en is dit nastrevenswaardig? Hoe vinden we rust? En willen we eigenlijk wel rust? Deze vragen verkennen we op de inspiratiedag rondom Mindfulness: een training in realiteitszin en innerlijke rust. Waarbij we ervaren wat het anders omgaan met onze gedachten ons hierbij kan brengen. We denken voortdurend. Dat gaat helemaal vanzelf. Ons vermogen om te denken heeft ons veel gebracht. Maar het zorgt ook voor veel dagelijkse onrust en stress. We blijven ons maar zorgen maken over de toekomst, het…

Lees verder
Persoonlijk leiderschap; op koers met aandacht en wijsheid

Deze cursus benut voor het verkrijgen van meer innerlijke rust in leven en werk zowel de oefening in mindfulness als de praktische filosofie. Mindfulness is het trainen van je bewustzijn door het richten van aandacht en het ontwikkelen van een open en uitnodigende houding tegenover innerlijke ervaringen zoals gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen.

Lees verder
Stil worden – Mindfulness en zijn westerse oorsprong

Mindfulness staat zeer in de belangstelling. Beoefenen ervan lijkt te kunnen leiden tot verminderen van stress, versterken van het immuun-systeem en beter omgaan met emoties.

Lees verder