Giotto Cultuurprojecten ontwikkelt en begeleidt bezinningsdagen, retraites en reizen

Benedictijns leiderschap

Benedictijns leiderschap neemt je mee naar Umbrië, naar de geboorteplaats van Benedictus van Nursia. Hij schreef rond 540 zijn Regel, een leidraad voor het kloosterleven. Met behulp van citaten en beschouwingen doorleef je de Regel en ontdek je wat die betekent voor leiderschap van werk en leven buiten de kloostermuren. Vragen en oefeningen leggen verbinding met je eigen situatie.

Benedictus was een authentiek leider met een groot inzicht in de menselijke aard. Nadat hij in de stilte zichzelf had leren kennen en zijn weg had gevonden, inspireerde hij anderen hún weg te gaan. Zo ontwikkelde hij het kloosterleven als een veilige school voor het leven. Zijn Regel is een oproep aandachtig te luisteren en gehoor te geven, iedere dag weer. Vijftien eeuwen later is deze gids nog altijd actueel.

Een boek voor iedereen die richting wil geven aan zijn eigen leven, zijn talent wil inzetten en anderen wil inspireren hetzelfde te doen. Met foto’s van Fabiàn Cevallos, fotograaf van vele regisseurs waaronder Federico Fellini.

Cultuurhistoricus en trainer Yvonne Nieuwenhuijs ontwikkelt bezinningsprogramma’s en geeft trainingen in leiderschap en heroriëntatie op werk en leven. Dat doet ze in Umbrië en Nederland. Zij is oprichter van Giotto Cultuurprojecten.

Bestel het boek Benedictijns leiderschap

Benedictijns leiderschap - Yvonne NieuwenhuijsJe kunt het boek bestellen door een e-mail te sturen naar info@giottocp.com met vermelding van naam en postadres.
Je ontvangt dan het boek en de factuur op het vermelde adres.

Benedictijns leiderschap
Yvonne Nieuwenhuijs
Paperback, 170 pagina’s
ISBN 978 90 259 0164 6
Prijs € 19,95, verzendkosten € 2,50.

Inspiratiebronnen

Mindfulness, een training in aandacht en realiteitszin

Tegenwoordig staat mindfulness zeer in de belangstelling. Mindfulness gaat over aandachtig zijn, zonder te oordelen. Het houdt zich bezig met het richten van de aandacht en het ontwikkelen van een open accepterende houding tegenover gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen.

Lees verder
Bezinning in Umbrië

Een bezinningsweek of retraite in Umbrië geeft je gelegenheid om weg van de waan van de dag samen met anderen te werken aan wat je in je werk en leven wezenlijk vindt en je daartoe een week lang onder te dompelen.

Lees verder
Benedictijns leiderschap

De Regel van Benedictus als inspiratiebron. Een benedictijns leider leidt mensen en in het bijzonder hun bezieling. Daarnaast heeft hij aandacht voor de nodige structuur om de bezieling dagelijks te voeden. Hij heeft de taak verschillende karakters te dienen, zodat ze elk tot hun recht komen en ertoe doen. Zo kan de hele organisatie groeien en bloeien.

Lees verder
De salon van Belle van Zuylen

Filosofische en literaire workshops. De salon van Belle van Zuylen is dé locatie voor een professioneel begeleide filosofische dialoog met diepgang voor werk en leven met Belle als inspiratiebron. Kom dat ervaren met het team waarmee je werkt, met vrienden of met jouw literaire leesgroep of schrijf je in voor één van de open salons.

Lees verder
In dialoog met Socrates… en andere filosofen

Filosoferen is een verlangen hebben naar wijsheid. Durven niet te weten. Alles durven bevragen om wijzer te worden. Socrates leert ons een houding van niet weten en vragen stellen. Hij inspireert ons tot het voeren van Socratische dialogen met diepgang. De stoïcijn Epictetus leert ons een balans vinden tussen aanvaarden wat onvermijdelijk is en veranderen wat kan worden veranderd.

Lees verder