Giotto Cultuurprojecten creëert betekenisvolle ontmoetingen en ontmoetingsplaatsen

Benedictijns leiderschap

Benedictustocht – Bezield leven en werken

De Benedictustocht is een wandelreis in de voetsporen van Benedictus in Umbrië. De reis bestaat uit zeven dagen wandelen door de Umbrische vallei de Valnerina naar Norcia. We wandelen langs de rivier de Nera en op de flank van de heuvels via middeleeuwse dorpjes, langs heremietengrotten en benedictijnen abdijen naar de eeuwenoude voedselroute bij de vruchtbare hoogvlakte de Piano Grande.

Lees verder
In dialoog met elkaar en Socrates – De kracht van vragen stellen en gesprek

Waarden verwijzen naar dat wat van waarde is. Handelen naar je waarden houdt in dat je in je leven die dingen centraal stelt die er echt toe doen.

Lees verder
Wijsheid in leiderschap – Inspiratiedag bij Kloosterhotel ZIN in Vught

Succesvol leiderschap door deugden en karaktervorming. Een benedictijns leider kenmerkt zich door onderscheidingsvermogen en maat. Het goede dienen en het beste uit mensen halen, zodat ze tot hun recht komen en ertoe doen. Een zware taak die veel vergt.

Lees verder
Benedictijns leiderschap voor de 21e eeuw; de bezieling voedend organiseren

Luisteren en gehoor geven iedere dag weer. In de actuele opvattingen over leiderschap is er veel aandacht voor de professionele persoonlijkheid van de leider. Dit uit zich in termen als ‘dienend leiderschap’, ‘persoonlijk leiderschap’ en ‘authentiek leiderschap’.

Lees verder