Giotto Cultuurprojecten ontwikkelt en begeleidt bezinningsdagen, retraites en reizen

Benedictijns leiderschap

Benedictijns leiderschap neemt je mee naar Umbrië, naar de geboorteplaats van Benedictus van Nursia. Hij schreef rond 540 zijn Regel, een leidraad voor het kloosterleven. Met behulp van citaten en beschouwingen doorleef je de Regel en ontdek je wat die betekent voor leiderschap van werk en leven buiten de kloostermuren. Vragen en oefeningen leggen verbinding met je eigen situatie.

Benedictus was een authentiek leider met een groot inzicht in de menselijke aard. Nadat hij in de stilte zichzelf had leren kennen en zijn weg had gevonden, inspireerde hij anderen hún weg te gaan. Zo ontwikkelde hij het kloosterleven als een veilige school voor het leven. Zijn Regel is een oproep aandachtig te luisteren en gehoor te geven, iedere dag weer. Vijftien eeuwen later is deze gids nog altijd actueel.

Een boek voor iedereen die richting wil geven aan zijn eigen leven, zijn talent wil inzetten en anderen wil inspireren hetzelfde te doen. Met foto’s van Fabiàn Cevallos, fotograaf van vele regisseurs waaronder Federico Fellini.

Cultuurhistoricus en trainer Yvonne Nieuwenhuijs ontwikkelt bezinningsprogramma’s en geeft trainingen in leiderschap en heroriëntatie op werk en leven. Dat doet ze in Umbrië en Nederland. Zij is oprichter van Giotto Cultuurprojecten.

Bestel het boek Benedictijns leiderschap

Benedictijns leiderschap - Yvonne NieuwenhuijsJe kunt het boek bestellen door een e-mail te sturen naar info@giottocp.com met vermelding van naam en postadres.
Je ontvangt dan het boek en de factuur op het vermelde adres.

Benedictijns leiderschap
Yvonne Nieuwenhuijs
Paperback, 170 pagina’s
ISBN 978 90 259 0164 6
Prijs € 19,95, verzendkosten € 2,50.

Weet wat je eet

10 februari 2019
12:00 - 17:00 zie locatie op kaart

We kiezen steeds bewuster wat we eten. Overwegingen rondom gezondheid, milieu en dierenwelzijn klinken daarbij mee. Net als smaak, afwisseling, snelheid van bereiding en prijs.

De filosofie leert ons dat je eigen waarden kennen en weten wat goed is van invloed is op ons doen. Maar weten wat je eet blijkt best ingewikkeld. Hebben we wel de informatie die nodig is om daadwerkelijk afwegingen te kunnen maken? En benutten we die informatie ook? Of kiezen we meer op gevoel?

Sommige mensen eten bij voorkeur lokaal en van het seizoen. Anderen zweren bij biologisch en minder of helemaal geen vlees meer. Maar hoeveel impact heeft dat eigenlijk op wat we belangrijk vinden?

We nemen de proef op de som en verkennen het tijdens deze Aan tafel! met gerechten die we graag bereiden en eten. Ook nieuwsgierig geworden of je weet wat je eet? Schuif aan en proef met ons mee.

Aanmelden

We kunnen met 16 mensen aan tafel. Als je erbij wil zijn, wacht niet te lang met aanmelden. Je kunt je aanmelden tot 3 weken voor aanvang van de activiteit door een mail te sturen naar info@giottocp.com. Als er nog plaats is, bevestigen we met plezier je deelname.

Tijdstip: 10 februari, 12.00 – 17.00 uur
Plaats: Astare, Nieuwstraat 10, Utrecht (in hartje Utrecht op loopafstand van Utrecht CS)
Kosten deelname € 96, inclusief uitgebreide lunch, cursusmateriaal, recepten en drankjes waaronder 2 glazen wijn en inclusief BTW.

Weet wat je eet

Aan tafel!

het goede leven proeven

Aan tafel! is een ontmoeting van nieuwsgierige mensen die genieten van het delen en verkennen van vragen, experimenteren, proeven en samen eten. We filosoferen aan tafel over onze vragen en ontdekkingen en verzamelen de inzichten en vragen die dat dan weer oproept.

De Aan tafel! inspiratiedag is een initiatief van praktisch filosoof Yvonne Nieuwenhuijs en gastronoom en vinoloog Annemie van Rijswijk.

Wij verkennen telkens een thema, koken een bijpassend menu en brengen de nodige vragen, kennis en ervaring mee om gezamenlijk wat ons bezighoudt van allerlei kanten te belichten en met alle zintuigen te proeven. Samen creëren we een sfeer van gastvrijheid die uitnodigt tot genieten, verkennen en delen.