Giotto Cultuurprojecten creëert betekenisvolle ontmoetingen en ontmoetingsplaatsen

Archives

Geen agenda items binnen dit programma

Verantwoord handelen - Giotto Cultuurprojecten

Bewuster schakelen tussen actie en reflectie met inspiratie van filosoof Levinas

Mindfulness is het trainen van je bewustzijn door het richten van aandacht en het ontwikkelen van een open houding tegenover ervaringen. In plaats van helemaal op te gaan in je gedachten of te handelen naar je emoties, leer je ze te observeren en pas op de plaats te maken voor je handelt. Je maakt ruimte om meer in vrijheid te beslissen en te handelen. De filosofie van Levinas sluit daar naadloos bij aan. De basis van zijn filosofie is de ervaring van het appèl dat anderen op mij doen. En de unieke wijze waarop ik daaraan gehoor wil en kan geven. Met oog voor voelen, denken, doen en laten.

Wat brengt het je? 

Je verkent de vragen: Hoe kan ik bewuster schakelen tussen actie en reflectie? Tegelijkertijd beter voor de ander en mezelf zorgen in relatie tot de consequentie voor derden. Scherper prioriteiten stellen en gezonder met grenzen omgaan? Je ontwikkelt je eigen handvat voor verantwoord handelen.

Aanpak en begeleiding

De dag bestaat uit een beproefde aanpak van inspiratie, reflectie, dialoog en ontspanning en wordt net als de langer durende training begeleid door praktisch filosoof en mindfulness en persoonlijk leiderschap trainer Yvonne Nieuwenhuijs. Dit inspiratieprogramma staat op zichzelf en biedt ook een mooi voorproefje van de training van 10 maanden Persoonlijk leiderschap; op koers met aandacht en wijsheid die weer start op 20 februari in Driebergen.

Praktische informatie

Tijd: een nieuwe dag is nog niet gepland. Bij interesse ook voor een eigen team of groep vraag naar de mogelijkheden.

Plaats: Landgoed De Horst (de Baak), Driebergen

Investering: € 165 inclusief bijeenkomst op een sfeervolle locatie, begeleiding, uitgebreide smakelijke lunch, cursusmateriaal en exclusief btw € 34,65.

Aanmelden of meer informatie

Voor het inschrijfformulier kies je hieronder een datum en klikt u op het knopje Hier aanmelden. Voor meer informatie of een programma voor je team neem contact op via info@giottocp.com.

Agenda

24 november 2019

Hier Aanmelden
Benedictijns leiderschap voor de 21e eeuw; de bezieling voedend organiseren - Inspiratiedag
Benedictus - Benedictijns leiderschap - De Regel van Benedictus als inspiratiebron
Kloosterhotel ZIN, Vught

Deze dag is een uitnodiging je te laten inspireren door een beproefde heldere visie op leiderschap met een scherpe kijk op de mens als individu en in een groep: benedictijns leiderschap.

Verantwoord handelen; voelen, denken, doen en laten

Bewuster schakelen tussen actie en reflectie met inspiratie van filosoof Levinas Mindfulness is het trainen van je bewustzijn door het richten van aandacht en het ontwikkelen van een open houding tegenover ervaringen. In plaats van helemaal op te gaan in je gedachten of te handelen naar je emoties, leer je ze te observeren en pas op de plaats te maken voor je handelt. Je maakt ruimte om meer in vrijheid te beslissen en te handelen. De filosofie van Levinas sluit daar naadloos bij aan. De basis van zijn filosofie is de ervaring van het appèl dat anderen op mij doen….

Lees verder
De Cammino voor artsen – Reflectie in Umbrië

Geaccrediteerd programma voor huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde!

Lees verder
Individuele mindfulness coaching

Met mindfulness leer je nauwkeuriger waarnemen wat er in je omgaat en om je heen gebeurt en beter luisteren naar de signalen van je lichaam.

Lees verder
Meditatie & dialoog

Deze vervolgcursus motiveert en stimuleert de continuïteit en doorontwikkeling van mindful leven en werken.

Lees verder
Benedictustocht – Bezield leven en werken

De Benedictustocht is een wandelreis in de voetsporen van Benedictus in Umbrië. De reis bestaat uit zeven dagen wandelen door de Umbrische vallei de Valnerina naar Norcia. We wandelen langs de rivier de Nera en op de flank van de heuvels via middeleeuwse dorpjes, langs heremietengrotten en benedictijnen abdijen naar de eeuwenoude voedselroute bij de vruchtbare hoogvlakte de Piano Grande.

Lees verder
Persoonlijk leiderschap; op koers met aandacht en wijsheid

Deze cursus benut voor het verkrijgen van meer innerlijke rust in leven en werk zowel de oefening in mindfulness als de praktische filosofie. Mindfulness is het trainen van je bewustzijn door het richten van aandacht en het ontwikkelen van een open en uitnodigende houding tegenover innerlijke ervaringen zoals gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen.

Lees verder
De stilte koesteren – artikel

Friesch Dagblad, 19 maart 2016 Je kunt het artikel downloaden en lezen door op de afbeelding of op de link te klikken. Friesch Dagblad, 19 maart 2016 (278 Kb)

Lees verder
In dialoog met elkaar en Socrates – De kracht van vragen stellen en gesprek

Waarden verwijzen naar dat wat van waarde is. Handelen naar je waarden houdt in dat je in je leven die dingen centraal stelt die er echt toe doen.

Lees verder
U-turn in Umbrië – Een reis naar binnen en wakker terug

Deze achtdaagse reis biedt jou ruimte voor bezinning en reflectie op Zelf, Werk en Toekomst in de luwte van de bergen van Umbrië. Drie vragen staan centraal: Wat is jouw Zelf? Wat is jouw Werk? En, met welke toekomst wil jij je verbinden? We dagen je uit te luisteren met het oor van je hart.

Lees verder
De stilte in met de woestijnvaders

Deze dagen staat onze innerlijke weg en de stilte centraal. We verkennen de waarde van de stilte en putten ter inspiratie uit de verhalen, spreuken en oefenmethodes van de woestijnvaders en woestijnmoeders.

Lees verder
Mindfulness, een training in aandacht en realiteitszin

Tegenwoordig staat mindfulness zeer in de belangstelling. Mindfulness gaat over aandachtig zijn, zonder te oordelen. Het houdt zich bezig met het richten van de aandacht en het ontwikkelen van een open accepterende houding tegenover gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen.

Lees verder
Wijsheid in leiderschap – Inspiratiedag bij Kloosterhotel ZIN in Vught

Succesvol leiderschap door deugden en karaktervorming. Een benedictijns leider kenmerkt zich door onderscheidingsvermogen en maat. Het goede dienen en het beste uit mensen halen, zodat ze tot hun recht komen en ertoe doen. Een zware taak die veel vergt.

Lees verder